2011. január 27., csütörtök

Kedvencem : Volt egyszer egy vadnyugat -1968

Kedvencem : Volt egyszer egy vadnyugat -1968

Volt egyszer egy vadnyugat cimű western film korszakalkotó film volt. Ez a film nagy siker volt és sok dijat kapott..De napjainkba is sokan szeretik nézni.A filmet megkell érteni és figyelni kell a filmre '. Ez a film a kedvenc filmjeim egyike.Miért ? Nézze meg ' Jó szórakozást '
Eredeti cím: C'era una volta il West

Leírás:

Az elmaradhatatlan szájharmonikájáról nemes egyszerűséggel csak Harmonikának nevezett rejtélyes idegen már régóta hajszolja Franket, a gyilkos bandavezért, akivel sürgős párbajozni valója van. Frank azonban mással van elfoglalva: a nyugat felé terjeszkedő mohó vasúttársaság megbízásából meg kell tisztítania a terepet, hogy potya áron jussanak hozzá a tervezett pálya melletti földekhez. Most azonban komoly gondja akad Jill, az egykor örömlányként hírnevet szerző, gyönyörű özvegy személyében, aki körömszakadtáig ragaszkodik a birtokához. A tablót még Cheyenne, a szökött bandita színesíti, akiről senki sem tudja, melyik oldalon áll.A Vadnyugat hőskorának színes forgataga lenyűgözően tárul elénk Sergio Leone világsikert aratott, klasszikus mesterművében.
Rendező: Sergio Leone

Szereplők:
Claudia Cardinale (Jill McBain)
Henry Fonda (Frank)
Jason Robards (Cheyenne)
Charles Bronson (Harmonika)
Gabriele Ferzetti (Morton)
Paolo Stoppa (Sam)
Woody Strode (Stony)
Jack Elam (Knuckles)
Keenan Wynn (Sheriff)
Forrás : port.hu
A Volt egyszer egy Vadnyugat 1968-ban készült színes, amerikai–olasz western. Eredeti címe: C’era una volta il West / Once Upon a Time in the West. Sergio Leone alkotása eleinte nem volt igazán sikeres, de az évek folyamán igazi klasszikus vált belőle. A spagettiwesternek közé sorolt Volt egyszer egy Vadnyugat egyszerre számít a műfaj megkoronázásának, de általában a legjobb westernfilmnek tartják elég sokan a világon, mivel számos embernek a vadnyugati film hallatára elsősorban Európában és Észak-Amerikát nem számítva a legtöbb kontinensen a Volt egyszer egy Vadnyugat jut eszébe. Mind a 4 főszereplő (Henry Fonda, Charles Bronson, Jason Robards és Claudia Cardinale) addigi szerepeitől merőben eltérő figurákat játszott: különösen Fonda okozott meglepetést a kékszemű bandita, Frank megformálásával. Ennio Morricone kísérőzenéje a filmtől függetlenül is örökzöldnek számít. A Volt egyszer egy Vadnyugat a rendező ún. „Amerika-trilógiá”-jának nyitódarabja, melynek tematikai folytatásai: Egy marék dinamit (1971), Volt egyszer egy Amerika (1984).
Az olasz vadnyugati film a Volt egyszer egy Vadnyugattal éri el tetőpontját, azt követően készült westernfilmek némelyike több kevesebb sikert arat. Viszont 1976-ban a Keoma már a műfaj hattyúdala volt, azután már egy spagettiwestern sem tudott nagyobb megbecsülést kivívni magának.
Forrás : hu.wikipedia.org
 
Film nézése : kattintson ide '


Első cdMásodik cd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése